NOVOSTI

UŽAS U BiH / U posljedna 24 sata pet slučajeva silovanja djece

Čitavu regiju potresao je slučaj iz Travnika gdje je 16-godišnji maloljetnik silovao dvije djevojčice; jednu od 10 godina, drugu od 11 godina.

U Bosni i Hercegovini u posljednja 24 sata u pet slučajeva reagovala je policija ili je sud donio optužujuću odluku zbog silovanja djece.

 

Prvi slučaj je silovanje u Šipovu gdje je D. R. (64) unuku mlađu od 15 godina obljubio zbog čega je osuđen na šest godina robije.

A onda je čitavu regiju potresao slučaj iz Travnika gdje je 16-godišnji maloljetnik silovao dvije djevojčice. Jednu od 10 godina, drugu od 11 godina. Slučaj je prijavljen policiji koja je brzo reagovala i uhapsila počinioca.

VEZANI TEKSTOVI

Ubrzo nakon toga stigla je vijest o Prijedorčaninu A. M. (35) koji se sumnjiči da je obljubio dijete mlađe od 15 godina. Kao i sa muškarcem iz Šipova, riječ je o 14-godišnjoj djevojčici.

Pripadnici policijske uprave Banjaluka lišili su slobode muškarca u Potkozarju zbog sumnje da je obljubio maloljetnu kćerku rođenu 2006. godine, a slučaj je prijavio Centar za socijalni rad, javlja ATV.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prevedi »