Trening Procedure nabavke

Edisa Demić sudjelovala je na treningu Procedure nabavke, koji  se održao u Hotelu Salis, Soli 4 u Tuzli, u periodu od 15.12. do 17.12.2021. godine u okviru projekta Snaga lokalnog (USAID/Localworks Capacity Development Activity) kojeg u saradnji sa partnerima provodi Institut za razvoj mladih KULT, a podržava USAID Bosne i Hercegovine.

Edisa navodi “Mi, kao  tim Udruženje za edukaciju i razvoj “Dignitet” zahvalni smo na ukazanoj prilici da sudjelujemo na treninzima koje organizuje Institut  za razvoj mladih Kult. 

Kao organizacija želimo da predano i planski radimo i razvijamo programe Udruženja, upravo ovi tematski  treninzi i konzultacije  tome i doprinose tj. mi jačamo  organizacijske kapacitete kako bismo ostvarili svoje strateške ciljeve i osigurali održivost. Također istakla bih posebnu važnost navedenog  kroz umrežavanja, novih  partnerstva i saradnju unutar različitih udruženja širom BiH. Mi smo se sa velikim brojem udruženja povezali, sa nekim od njih potpisali Sporazum i uistinu se radujemo budućoj saradnji. 

Sami nastanak  Udruženja za edukaciju i razvoj je pokazatelj odlučnosti i neodustajanja od aktivizma i pravih vrijednosti koje trebaju da čine sastavni dio promocije i zaštite ljudskih prava.. Udruženje je osnovano od strane aktivistica s područja Bosne i Hercegovine  koje imaju dugogodišnje iskustvo u promociji i zaštiti ljudskih/dječjih prava. Tim aktivistica Udruženja čine socijalni radnici, psihoterapeuti, psiholozi, pedagozi, sociolozi, pravnici i ekonomsti.  Udruženje je formirano kako bi kroz edukaciju, savjetodavno djelovanje, istraživački rad, informisanje i podizanje svijesti pojedinca i javnosti, realizovalo programske ciljeve Udruženja koji su usmjereni ka zaštiti ljudskih prava i temeljnih sloboda, obrazovanju, podršci  i razvoju ličnosti, te zaštiti i očuvanje porodice.” 

 

Prevedi »