Amra Škaljo Lundberg

Portfolio

 
Amra Škaljo Lundberg
Aktivistica

Dugogodišnja aktivistica, njen aktivizam je godinama vidljiv u BiH posebno u Mostaru kroz pomoć i podršku djeci i mladima bez roditeljskog staranja. Amra je jedna od osnivača Våra Barn u Stockholmu Nasa Djeca u BiH. Završila je medicinsku školu u BiH. Nakon završene srednje škole odlazi u Švedsku, Stockholm gdje nastavlja daljnje školovanje i stručno usavršavanje. U Švedskoj živi i radi 27 godina. Trenutno radi kao menadžer Sportskog centra, firma Befair.

Radila je za Stockholm Stad (Husby badet) poslovi povezani sa ekonomijom kao i za druge brojne eminentne firme, kao što su Schef u Vällingby badet te je bila na poziciji menadžera u firmi Medley.

Na pitanje zašto Udruženje “Dignitet” volim da odgovorim da vjerujem u cilj s jakim i pametnim ženama. Vjerujem da se još uvijek može pomoći ljudima širom Bosne i Hercegovine. Samim time sto ne živim u BiH vuče me želja da doprinesem u skladu sa svojim mogućnostima te da jednog dana BiH bude slična zemlji u kojoj živim. Demokratska pravedna uspješna i poznata u svijetu kao takva.

Prevedi »