Održan sastanak s ministrom Ministarstva zdravstva i socijalne zaštite HNK/Ž, gospodinom Milenkom Bevandom i saradnicima

Dana 24. 09. 2024. godine održan je sastanak s ministrom Ministarstva zdravstva i socijalne zaštite HNK/Ž, gospodinom Milenkom Bevandom. Sastanku su prisustvovali i Danijela Petrović te direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja HNK/Ž, Andrej Čović, kao i predstavnice Udruženja za edukaciju i razvoj “Dignitet”, Edisa Demić i Iris Dugalić.

Tokom sastanka, predstavnice Udruženja Dignitet izložile su dosadašnje rezultate rada, s posebnim naglaskom na projekte podržane od strane Ministarstva, uključujući projekt „Bez nasilja, bez izgovora“. Udruženje kontinuirano radi na aktivnostima koje se fokusiraju na zaštitu žena, djece, mladih i porodica.

Posebno je na sastanku istaknut projekat „Gradimo sigurno okruženje za žene“, koji je podržan od strane Ekumenske inicijative žena iz Omiša (Hrvatska) i usmjeren na prevenciju rodno zasnovanog nasilja nad ženama. Ovaj projekat inovativno pristupa problematici, uključujući obuke za zdravstvene radnike, rad sa žrtvama, saradnju sa ženskim organizacijama i relevantnim institucijama, te podizanje svijesti kroz kampanje i predstave u kojima učestvuju mladi.

Ministar Bevanda, zajedno sa svojim saradnicima, izrazio je punu podršku radu Udruženja Dignitet i istaknuo važnost njihovog delovanja na terenu. Ovaj sastanak otvorio je vrata daljoj saradnji između Ministarstva i Udruženja, čime će se dodatno unaprijediti socijalna zaštita i prevencija nasilja.

 

Related Posts