Saopštenje za javnost i medije – Projekat “Upoznaj Zakon o mladima, ostvari svoja prava”

Projekat “Upoznaj Zakon o mladima, ostvari svoja prava” – Osnaživanje mladih u Hercegovačko-neretvanskom kantonu

Udruženje Dignitet, u saradnji sa Vijećem mladih Grada Mostara, sa zadovoljstvom najavljuje početak projekta “Upoznaj Zakon o mladima, ostvari svoja prava”, čiji je cilj informisanje i osnaživanje mladih o njihovim pravima i obavezama prema Zakonu o mladima Federacije Bosne i Hercegovine. Kroz interaktivne radionice i edukativne aktivnosti, mladi će imati priliku da se upoznaju sa Zakonom o mladima FBiH, Zakonom o volontiranju, te mogućnostima koje im nudi zajednica. Cilj ovih aktivnosti je da mladi razviju svoje lične i profesionalne vještine, te unaprijede svoj položaj u lokalnoj zajednici. Radionice su pažljivo osmišljene kako bi kroz efikasnu metodologiju mladima omogućile bolje razumijevanje njihovih prava, ali i obaveza prema društvu.

Projekat je usmjeren na razbije “paradoks neznanja” i mladima omogući bolje razumijevanje zakonskih okvira koji se tiču njihovih prava, kako bi se mogli aktivno uključiti u društveni život, sudjelovati u donošenju odluka i tako unaprijediti svoj položaj. Pored toga, projekat će omogućiti lokalnim vlastima i civilnom društvu bolji uvid u potrebe mladih, što je ključni korak ka kreiranju kvalitetnih politika usmjerenih prema omladinskom sektoru.

Ovaj projekat, podržan od strane Federalnog ministarstva kulture i sporta, trajat će pet mjeseci i obuhvatit će mlade osobe iz Mostara, Jablanice, Čapljine i Prozora-Rame.

Svi detalji o aktivnostima i rezultatima bit će redovno dostupni putem naše web stranice i društvenih mreža Udruženja. Pozivamo sve zainteresirane mlade da se priključe radionicama i postanu dio pozitivnih promjena u svojoj zajednici.

Za dodatne informacije o projektu i aktivnostima Udruženja “Dignitet”, molimo kontaktirajte:

 

Amar Obradović

Tel: 062 329 994

Email:amar@dignitet.ba

KRAJ

Related Posts